Què és això de la literatura?

Quan sentiu la paraula "literatura", què us ve al cap? Segurament, pensareu en llibres, en el fet d'escriure, però la literatura és molt més que això, com veurem durant tota aquesta optativa. De fet, si hi parem esment, ens adonarem de seguida que és innat a l'ésser humà el gust per a la literatura: ja de ben menuts ens encanta que ens expliquin històries i, així mateix, explicar-ne!

I si se us demanés ara: per a què serveix la literatura? Quina diríeu que és la seva utilitat? Si hi pensem uns minuts, veurem que serveix per a moltíssimes coses: ens diverteix, ens amplia el vocabulari, ens fa aprendre coses, ens fa pensar, ens permet somiar amb els ulls oberts... I, sens dubte, segurament, la més destacada és... Us donaré una pista: heu sentit dir mai que els llibres ens fan més lliures? Reflexioneu-hi i ja us n'haureu adonat!

Molts de nosaltres, quan pensem en la literatura, només ens imaginem que la trobem en els llibres, però a on més se us acut que pot ser? En cançons, en eslògans publicitaris, en pel·lícules, en...? A tot arreu on hi hagi paraules, però, no hi ha literatura: què creieu que diferencia un text (oral o escrit) literari d'un que no ho és?

Finalment, plantegem-nos un instant quan, doncs, devia començar tot això de la literatura... i, si us hi veieu amb cor i sou valents, pronostiquem-ne el futur (la imatge de sota us pot ajudar!). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada